+358 44 544 7000 bermanto@bermanto.fi

Vuotta 2020 on jäljellä vajaat 50 tuntia. Niinpä onkin aika kiittää asiakkaitamme ja yhteistyökumppaneitamme sekä luonnollisesti myös Bermannon omaa väkeä kuluneesta vuodesta. Olemme saaneet olla mukana, eri rooleissa, kymmenissä upeissa projekteissa.

Betonilattiaosasto

BLO sai valmiiksi Bermannon historian suurimman, yli kaksi vuotta kestäneen Siltasairaala-projektin SRV:lle Helsingissä. Muita mielenkiintoisempia projekteja olivat mm. Yandexin datakeskuksen uudet tilat Mäntsälässä Lehto Tilat Oy:lle, Cramon uuden toimitilakokonaisuuden lattiat Jatke Oy;lle Vantaalla, Scandinavian Shopping Centerin betonilattia Vaalimalla Efika Oy:lle sekä Espoon Lippulaiva-projektin lattiat Skanskalle.

Olimme myös toteuttamassa lattiat SRV:n rakentamaan, Rakentamisen Ruusu 2020 palkinnon saaneeseen, Supercellin pääkonttoriprojektiin Helsingissä.

Näiden kohteiden lisäksi projektilistallamme oli kymmeniä erikokoisia betonilattiaprojekteja. Useimmissa projekteissa pakettiimme kuului myös detaljisuunnittelua sekä materiaalitoimituksia (kuidut, saumaraudoitteet, pintamateriaalit).

Pinnoitus & Designosasto

P&D osastomme kasvatti liikevaihtoaa erityisesti Design-lattioissa mutta myös pinnoitusten osalta saimme olla mukana merkittävissä projekteissa. Tällaisia olivat mm. Valmet Automotiven uusi akkutehdas Salossa sekä Elintarvikeliiton Vuoden Tähtiteko 2020 palkinnon saanut Fazerin uusi ksylitolitehdas Lahdessa.

Uusi saumaton, terrazzomainen Design-lattiaratkaisumme Berrazzo herätti suurta mielenkiintoa sekä arkkitehdeissa että loppukäyttäjissä. Ensimmäisen kohteen, SALE Käikälä (ks. video), hyvien kokemusten pohjalta käynnistyi kuluvana vuonna jo toinen projekti ja keskusteluja lisäkohteista käydään koko ajan – kiinnostusta löytyy!

Design-lattiapuolella jatkoimme myös NCC:n Fredriksberg-projektia ja toteutimme kaksi museokohdetta – Sodan ja Rauhan Museo Mikkeliin ja Kuopion Museo Kantti. Molemmat museot avautuvat ensi vuonna. SSA Groupin Helsinkiin toteuttama uudentyyppinen hotelli-/toimistokombinaatio VALO kuuluu myös P&D osaston hienoihin referensseihin.

Materiaaliosasto

Materiaaliosastolla merkittävin kasvu tapahtui kuitumyynnissä. Sekä teräs- että polymeerikuitujen myynti kasvoi merkittävästä ja saavutimme uusia myyntiennätyksiä.

Myös uusi Wave saumaraudoite oli mukana useissa toteuttamissamme logistiikka- ja terminaalikohteissa.

Täysin uutena ja heti voimakkaasti kasvaneena tuoteryhmänä ovat betonilattioiden hoitotuotteet. Asiakkaat ja loppukäyttäjät ovat heränneet siihen, että lattia on kuin onkin se rakennuksen tärkein rakenneosa, jota pitää myös huoltaa. Obtego-tuotteet sekä Bermanto Oy:n hoito- ja huolto-ohjeet teollisuus- ja Design-lattioille alkavat olla arkipäivää toteuttamissamme kohteissa.

Bermanto360

Perustimme 4,5 vuotta sitten Bermanto Oy:n, kun markkinoilla oli kysyntää betonilattioiden ja pinnoitusten toteuttamiselle teemalla “kaikki yhdestä paikasta, yksi vastuunkantaja”. Useimmissa yllä esitetyissä ja muissakin toteuttamissamme kohteissa ovat mukana olleet kaikki osastomme. Materiaaliosasto hoitaa materiaalinakinnat ja detlajisuunnittelun, BLO valaa lattiat, P&D hoitaa lattioiden pintakäsittelyt. Ja nyt kuluneena vuotena ympyrä on täydentynyt lattioiden huoltotuotteilla, joilla asiakkaamme voivat varmistaa lattian pitkän käyttöiän.

Vuosi 2021

Aloitamme ensi viikolla uuden vuoden odottavin ja innokkain mielin. Olemme parin viime viikon aikana allekirjoittaneet sopimukset muutamasta uudesta, alkuvuonna aloitettavista kohteesta, joista mainittakoon Espoonlahden Bussiterminaali SRV:lle ja NREP/FDS logistiikkakeskus YIT:lle.

Myös muutama koulu-/päiväkotikohde (esim. LPK Vaapukka Helsingissä) aloitetaan alkuvuonna ja Design-lattiapuolella TRU-ratkaisumme löytyy useasta ensi vuonna alkavasta kohteesta.

Toivotamme asiakkaillemme ja yhteistyökumppaneillemme menestystä vuodelle 2021 – toivottavasti tapaamme töiden merkeissä!