+358 44 544 7000 bermanto@bermanto.fi

Vuonna 1907 valmistunut Kuopion museo kuuluu kansallisromanttisen jugendarkkitehtuurin helmiin ja on Suomen kolmanneksi vanhin museoksi suunniteltu rakennus. Vuosien 2018-2020 peruskorjauksen yhteydessä Kuopion museo yhdistyi uudisrakennuksella Kuopion pääkirjastoon ja yhdessä ne muodostavat Kantin, tiedon ja tarinoiden korttelin. Tapahtumat ja palvelut monipuolistuvat yhdistäen luontoa, kulttuurihistoriaa ja kirjaston sisältöjä.

Kohteen arkkitehtinä ja pääsuunnittelijana toimi Arkkitehdit Davidsson Tarkela Oy / Jaana Tarkela, päätoteuttajana NCC Suomi Oy / Tuukka Kuukkanen ja rakennuttajakonsulttina A-Insinöörit Rakennuttaminen Oy / Esa Suomalainen. Kohteen betoni- ja Designlattiaurakoitsijaksi valittiin Bermanto Oy.

Kohteessa käytettiin kahta erilaista Designlattiatyyppiä – Bermanto DesignTop ja BermantoHard.

 

Bermanto DesignTop

DesignTop lattiassa tuoreelle betonivalupinnalle levitetään erikoispintamateriaali, joka sisältää sementtiä, kovaa kulutusta kestävää runkoainesta sekä polymeerikuituja lisäaineita. Tuote on Bermannon yhdessä materiaalitoimittajan, Korodur Internationalin kanssa teollisuustiloissa yleisesti käytettävästä kuivasirotteesta siten, että sillä saavutetaan hyvä kulutuskestävyys mutta täytetään myös arkkitehtonisten kohteiden esteettisyystavoitteet.

DesignTop lattiassa erikoispintamateriaalin lisäksi tärkeää on varmistaa mahdollisimman vähän kutistuva betonimassa ja hyvät valuolosuhteet. Pintakäsittelynä käytettiin Obtego R-400 ja Obtego R-50 suoja-aineita, jotka valittiin kyseisten tilojen asettaminen suojausvaatimusten pohjalta.

Bermanto DesignHard

DesignHard lattiassa pintatehdään erikoismassalla, joka muodostaa tuotteesta riippuen n. 10…30 mm paksun erittäin hyvän kulutusta kestävän lattiapinnan. Erikoismassassa voidaan käyttää erivärisiä sideaineita; runkoaineksia, joiden raekokoa, tyyppiä ja väriä voidaan vaihdella. Näin saadaan aikaan juuri ko. kohteeseen suunniteltu arkkitehtoninen Designlattia.Kuopion museossa DesignHard lattiassa materiaalina käytettiin sementtipohjaista TRU PC Grey massaa. Pintakäsittelynä Obtego R-50 suoja-aine.

Kuopion Museon uusi osa avataan yleisölle 19.2.2021