+358 44 544 7000 bermanto@bermanto.fi

Materiaalit

Materiaalit

Laajan, laadukkaan ja monipuolisen materiaalivalikoimamme mahdollistaa pitkäaikainen yhteistyö alan johtavien toimittajien kanssa.
Bermannon asiantuntemuksella ja ratkaisuilla voidaan toteuttaa lattioita, jotka kestävät sekä katseita että aikaa.

Betonilattiatuotteiden lisäksi valikoimastamme löytyy teknisiä korjauslaasteja sekä erikoispinnoitteita erityyppisiin kohteisiin sekä uudis- että korjausrakentamiseen.

Ratkaisut soveltuvat teollisuus- ja logistiikkarakentamiseen sekä ympäristö-luokitusta hakeviin liike- tai toimitilahankkeisiin (LEED, BREEAM & DGNB).

Kovabetonit, kuivasirotteet / KORODUR

Kovabetoni- ja sirotetyyppi valitaan kohteen kulutuskestävyysvaatimusten mukaisesti. Lisäksi valinnassa huomioidaan työtekniikan ja aikataulun asettamat vaatimukset.

Kovabetoneista perusmenetelmänä on Korodur HB5 tartuntalaasti ja Neodur HE65 kovabetoni, joka sisältää kuituja ns. hämähäkkihalkeilun estämiseksi.

Uutuustuotteemme on ilman tartuntalaastia levitettävä Neodur HE65 Plus. Kiireellisiin aikataulun on kehitetty nopeasti kovettuva Neodur HE60 Rapid (vaatii HB5 tartuntalaastin).

Sirotteista päätyyppeinä ovat Neodur HE2 sekä paremmin kulutusta kestävä, kuituja sisältävä Neodur HE3.

Erikoiskohteisiin valikoimistamme löytyy useita eri kovabetoni- ja sirotetuotteita, joita olemme kehittä-neet yhdessä valmistajan kanssa.

Kovabetoneita ja sirotteita on saatavana ilman pigmenttiä sementin harmaana sekä 15 eri värisävyssä Korodur värikartan mukaisesti.

Polymeeri- ja teräskuidut / FIBRE CONCRETE SOLUTIONS JA SEVERSTAL-METIZ

Meillä bermantolaisilla on pitkä kokemus kuitubetonista jo 1980-luvulta lähtien. Bermannon kuituvalikoimaan kuuluvat sekä teräskuidut että polymeerikuidut. Kuitutoimituksiimme sisältyy veloitukseton kuitubetonimitoitus sekä yleinen neuvonta esim. lattioiden saumajaoista ja muista kuitubetonilattiadetaljeista.

Saumaraudoitteet / PERMABAN

Saumat ovat lattian heikko kohta ja Bermanto on panostanut pitkäaikaiseen yhteistyöhön Permabanin kanssa. Pystymme toimittamaan erityyppiset saumaraudoitteet juuri kohteen vaatimusten pohjalta jatarvittaessa jopa räätälöimään saumaraudoitteita tarpeen mukaan.

Päätuotteita on neljä: AlphaJoint, BetaJoint, Eclipse ja Wave. Näistä AlphaJoint on saumaraudoitemarkkinoiden uranuurtaja ja eniten kopioitu saumaraudoitetyyppi. Itse saumaraudoitteiden lisäksi valikoimaamme kuuluu mm. liitoskappaleita ja asennusjalkoja.

Avustamme asiakkaitamme saumaraudoitetyypin valinnassa ottaen huomioon sekä saumaan kohdistuvat rasitukset että saumaraudoitteelta vaadittava kuormansiirtokyky.

Tekniset korjauslaastit / RAPID SET JA FLEXCRETE (INTERCRETE)

Bermannon tuotevalikoimassa on kaksi eri tuoteryhmää teknisiä erikoislaasteja.

RapidSet-tuotteet pohjautuvat CTS-erikoissementtiin, joka käyttää hyödykseen kaiken veden, jolloin kutistumat ovat käytännössä olemattomat. Tuotteiden lujuudenkehitys on erittäin nopea (käyttöönotettavissa jo tunnin kuluttua) eivätkä ne vaadi erillisiä tartuntalaasteja tai pohjusteita.

Flexcrete-tuotteet pohjautuvat raaka-aineyhdistelmään, joka mahdollistaa niiden käytön vaativissa teollisuus-, jätevesi- ym. kemikaalein rasitetuissa kohteissa. Ne estävät tehokkaasti jo ohuina kerroksina esim. veden ja kloridien tunkeutumista alusbetoniin sekä suojaavat sitä karbonatisoitumiselta.

Betonilattioiden suojaus-, pesu- ja hoitotuotteet (OBTEGO)

Sekä kulutuslattioiden että esteettisten lattioiden pitkäaikaiskestävyyden kannalta oleellisia asioita ovat lattioiden suojaus, pesu ja huolto. OBTEGO on johtavia betonilattioiden suojausja hoitohoitotuotteiden kehittäjiä ja valmistajia ja keskittynyt näihin tuoteryhmiin.

Perusvalikoimaamme kuuluu suojaus- ja impregnointiaineita lattian valmistusvaiheessa tehtäviin suojauskäsittelyhin sekä puhdistus- ja hoitotuotteita huolto-ohjelman mukaisiin päivittäiseen ja kausipuhdistukseen sekä ajoittain tehtävään suojakäsittelyn tehostamiseen.

OBTEGON ohjeiden mukaisesti käsiteltyinä lattioiden kulutuskestävyys paranee, elinikä pitenee, hoitokustannukset alenevat, puhtaanapito helpottuu ja tilojen viihtyvyys säilyy.

Hygieniatilojen pinnoitteet / FLEXCRETE (INTERCRETE)

Biodex-hygieniapinnoitteet estävät tehokkaasti mikrobien, homeiden ja bakteerien kasvamista pinnallaan. Käyttöturvalliset pinnoitteet ovat hengittäviä ja pysyvät hyvin kiinni alustassaan kosteuden kulkiessa pinnoitekalvon läpi. Tyypillisiä käyttökohteita ovat elintarviketeollisuuden tuotantotilat, terveydenhuollon puhdastilat sekä uimahallit ja kylpylät.

 

Lattiapinnoitteet

Valikoimassamme on polymeeripinnoitteita betonilattioiden pinnoittamiseen liike-, toimitila-ja julkisrakentamisen sekä teollisuus- ja erikoisrakentamisen kohteisiin.

Avustamme oikean lattiamateriaalin valinnassa kohteen erikoispiirteet huomioiden. Esitämme kohteisiin liittyvien eritysivaatimusten perusteella tiloihin parhaiten sopivan ratkaisun.

Muut tuotteet